top of page

Πόνος στη μέση; Πώς θα τον αντιμετωπίσετε


Απλοί τρόποι να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό πόνο!

Νιώθετε κι εσείς πόνους στη μέση σας; Η καθιστική ζωή, η κούραση και η έλλειψη άσκησης είναι οι αιτίες που, πολλές φορές, μπορεί να επηρεάσουν την σπονδυλική μας στήλη, κάνοντάς μας να υποφέρουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από τον πόνο;

Προσοχή στον τρόπο που σηκώνετε βάρη: Πολλοί κάνουμε το λάθος, όταν έχουμε να κουβαλήσουμε βάρος (από μία κούτα με πράγματα, μέχρι τα ψώνια του σούπερ μάρκετ) να βάζουμε δύναμη στη μέση μας. Κάθε φορά που σκύβουμε, για να σηκώσουμε κάτι, η δύναμη που χρησιμοποιούμε στη σπονδυλική μας στήλη είναι 4- 5 φορές περισσότερη, και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό της οσφυϊκής χώρας. Βάλτε δύναμη στα πόδια σας. Καθίστε, με λυγισμένα πόδια, δίπλα στα αντικείμενα που θέλετε να σηκώσετε, και μετατοπίστε την δύναμη για να το κάνετε στα πόδια.

Πείτε όχι στην ακινησία Κάθε φορά που παραμένουμε, για πολύ ώρα, στην ίδια στάση, οι μύες μας «πιάνονται», και ασκούν πίεση στους δίσκους της σπονδυλικής στήλης. Ακόμα και αν είστε όλη μέρα πίσω από ένα γραφείο, φροντίστε να σηκώνεστε ανά 40- 50 λεπτά, ώστε να αυξάνετε την ροή του αίματος στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης.

Δημοφιλή Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα
Αρχείο
Αναζήτηση με λέξεις
No tags yet.
bottom of page