top of page

Hot issue: Αντηλιακή προστασία στην πόλη


Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα προηγμένα καλλυντικά που, εκτός από αντηλιακή προστασία, προσφέρουν πολλ απλά οφέλη και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου όλο τον χρόνο, όπου και αν βρίσκεσαι.

Οι νέες κρέμες Η αλλαγή της εποχής σημαίνει αυτόματα και αλλαγή κρέμας ημέρας. Η άνοδος της θερμοκρασίας απαιτεί, από τη μια, προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και, από την άλλη, μια κρέμα με πιο λεπτή υφή. Τα καλά νέα είναι ότι με την εξέλιξη της κοσμητολογίας υπάρχουν πολλά ενυδατικά προϊόντα με αρκετά υψηλό δείκτη SPF και, παράλληλα ,με πολύ καλή υφή. Επιπλέον, η νέα τάση θέλει οι κρέμες ημέρας να έχουν πολλαπλές ιδιότητες: πέρα από ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία, αλλά και πρόληψη ενάντια στις καφέ κηλίδες.

BB ή CC Μια πολλή πρακτική και έξυπνη λύση για την καθημερινή φροντίδα στην πόλη είναι οι κρέμες BB & CC. Και οι δύο κατηγορίες προσφέρουν αντηλιακή προστασία, αφού έχουν δείκτη SPF –μπορείς να επιλέξεις κρέμα με SPF 10 έως και SPF35– και εστιάζουν στην τελειοποίηση της επιδερμίδας. Ποια η διαφορά τους; Ενώ οι κρέμες BB περιέχουν χρωστικές, ώστε να χαρίζουν διακριτική κάλυψη και αντικαθιστούν συχνά το φον ντε τεν, οι κρέμες CC έχουν πιο δραστικές καλλυντικές ιδιότητες και εστιάζουν στη διόρθωση του χρωματικού τόνου και όχι στην κάλυψη ατελειών.

Αντηλιακά πόλης Όσο και αν έχουν εξελιχθεί οι κρέμες ημέρας ο δυνατός ελληνικός ήλιος απαιτεί έξτρα προστασία με αντηλιακό προϊόν και στην πόλη. Ειδικά όσες γυναίκες έχουν λευκή επιδερμίδα ή επιδερμίδα με τάση εμφάνισης καφέ κηλίδων, δεν πρέπει να κυκλοφορούν ποτέ χωρίς αντηλιακό, αλλά και καπέλο. Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες καλλυντικών φρόντισαν να βελτιώσουν όχι μόνο τη σύνθεση και την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών, αλλά και την υφή τους, ώστε να φοριούνται άνετα όλο τον χρόνο, χωρίς να αφήνουν λευκά σημάδια ή να βαραίνουν την επιδερμίδα. Πολλές δημιούργησαν λεπτόρρευστες αντηλιακές κρέμες με μεγάλο δείκτη, που απλώνονται πάνω από τον ορό ή την κρέμα ημέρας και πριν από το μακιγιάζ.

Μακιγιάζ Πούδρες, φον ντε τεν ή βάσεις μακιγιάζ με SPF συμβάλλουν στην αντηλιακή κάλυψη που προσφέρεις κάθε πρωί στο δέρμα σου. Φυσικά, το SPF των προϊόντων μακιγιάζ δεν αρκεί για να αντιμετωπίσεις την ακτινοβολία UV ούτε και δρα αθροιστικά με τα υπόλοιπα αντηλιακά προϊόντα που χρησιμοποιείς. Προσφέρουν, παρ' όλα αυτά ένα έξτρα πέπλο προστασίας, ενώ, ειδικά οι πούδρες, είναι πολύ πρακτικές και μπορούν να ανανεώνονται στη διάρκεια της ημέρας για καλύτερα αποτελέσματα.

Δημοφιλή Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα
Αρχείο
Αναζήτηση με λέξεις
No tags yet.
bottom of page